Poštovane kolegice i kolege,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prvi Multidisciplinarni pedijatrijski tečaj koji će se održati 15. studenog i 06. prosinca 2024. u organizaciji Klinike za pedijatriju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Tečaj je namijenjen pedijatrima, liječnicima obiteljske medicine, specijalizantima i drugim medicinskim stručnjacima uključenima u brigu o zdravlju djece. Obrađivat će se aktualne teme iz pedijatrije i pedijatrijskih suradnih struka, a koje su svakodnevne u ambulantama primarne zdravstvene zaštite kao i u ustanovama sekundarne i tercijarne zdravstvene skrbi. Ciljevi tečaja su unaprjeđenje kvalitete zdravstvene skrbi za djecu i adolescente te poticanje razmjene znanja i iskustava.

U tijeku tečaja će se održati dvije radionice usmjerene na zbrinjavanje djece koja boluju od kroničnih pulmoloških i gastrointestinalnih bolesti. Prva radionica bit će održana 15. studenoga 2024. na temu neinvazivne ventilacije i pomagala za iskašljavanje. Druga radionica bit će održana 06. prosinca 2024. na temu enteralnih pripravaka, pomagala za enteralno hranjenje (perkutana endoskopska gastrostoma, nazogastrična sonda) i njege gastrostome.

Sudjelovanje na tečaju je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Prijave za tečaj su otvorene putem e-maila: http://tiny.cc/prijavaklaiceva. Prijave za obje radionice se vrše putem mailova navedenih u kontaktu organizatora – broj sudionika je ograničen.

Tečaj je bodovan kao tečaj II. kategorije od strane Hrvatske liječničke komore s 10 bodova za pasivne i 14 bodova za aktivne sudionike.

Radujemo se vašem dolasku!

doc.dr.sc. Iva Hojsak, dr.med.

Predstojnica Klinike za pedijatriju

Klinika za dječje bolesti, Zagreb

Prijava za tečaj: http://tiny.cc/prijavaklaiceva

Kontakt organizatora i prijava radionica:

dr.sc. Ana Močić Pavić, dr.med. – ana.mocicpavic@kdb.hr

Mario Mašić, dr.med. – mario.masic@kdb.hr

Program tečaja